info dan hiburan

Facebook
RSS

Gambar: Pengantin Lelaki Tertua di Dunia Berusia 120 Tahun


Dalam usia yang ke 120, Hazi Abdul Noor menikah untuk kali ke dua dengan seorang wanita yang berusia 60 tahun. Beliau dianggap sebagai pengantin lelaki tertua di dunia.

Isteri pertama dari Hazi Abdul, Salma Khatun telah meninggal dunia enam tahun yang lalu. Mereka sendiri memiliki dua anak lelaki, empat anak perempuan dan sejumlah cucu. Seperti diberitakan Daily Mail, Khamis (27/10/2011).

Dilaporkan ketika Salma Khatun meninggal dunia, Hazi Abdul terus meminta anak lelakinya yang bernama Hazi Azir Uddin, agar mencari seorang calon isteri yang baru.

"Tidak mudah bagi saya mencari seorang wanita yang sanggup berkahwin dengan lelaki yang berusia lebih 100 tahun. Namun, kerana kehendak Tuhan, saya menemui calon isteri berusia 60 tahun untuk ayah saya" kata Hazi Azir.

Perkahwinan Hazi Abdul, 120 dan Samoi Bibi,60 yang berasal dari Sathgori, India. Dihadiri kira-kira 500 jemputan.
[ Read More ]

Happy Birthday to Moon...


Selamat Harijadi yang ke 16 untuk anaku yang dikasihi,

Ya Allah. Sampaikan salawat kepada Muhammad SAW dan keluarganya. Salawat yang tidak terbatas,  dan yang tidak terhingga.

Ya Allah. Anugerahkan kepadaku kelangsungan hidup anakku, panjangkan usianya, sihatkan tubuhnya, akhlaknya, agamanya, sejahterakan jiwa dan raganya, alirkan rezekinya melalui tanganku, anugerahkan kepadanya kecerdasan akal dan kejernihan hati.

Berikanlah kepadanya apa yang terbaik di dunia dan akhirat. Amin 

 

[ Read More ]

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

  Stats & Counter

  Blogupp

  review http://dangrohani.blogspot.com/ on alexa.com

  info

  Metro beritaharian NST utusan

  Buku Tamu