info dan hiburan

Facebook
RSS

Harta yang paling menguntungkan...


"Harta yang paling menguntungkan ialah SABAR. Teman yang paling akrab adalah AMAL. Pengawal peribadi yang paling waspada DIAM. Bahasa yang paling manis SENYUM. Dan ibadah yang paling indah tentunya KHUSYUK."
[ Read More ]

Ambillah Waktu untuk..


"Orang yang bahagia itu akan selalu menyediakan waktu untuk membaca kerana membaca itu sumber hikmah, Menyediakan waktu tertawa kerana tertawa itu muziknya jiwa, Menyediakan waktu untuk berfikir kerana berfikir itu pokok kemajuan, Menyediakan waktu untuk beramal kerana beramal itu pangkal kejayaan, Menyediakan waktu untuk bersenda kerana bersenda itu akan membuat sentiasa muda dan menyediakan waktu beribadat kerana beribadat itu adalah ibu dari segala ketenangan jiwa."
[ Read More ]

Hidup dan Pengorbanan...


"Hidup memerlukan pengorbanan, Pengorbanan memerlukan perjuangan. Perjuangan memerlukan ketabahan. Ketabahan memerlukan keyakinan. Keyakinan pula menentukan kejayaan. Kejayaan pula akan menentukan kebahagiaan."
[ Read More ]

Tangkap buaya sedang 'Bersahur'


BUAYA yang berjaya di tangkap oleh penternak ayam apabila buaya tersebut hendak memakan ayam ternakannya di Kampung Tanjung Petra Jaya, Kuching. Kejadian berlaku jam 4 pagi ketika Mohd Ali Jais menyiapkan makanan untuk hidangan bersahur.

 sumber: myMetro
[ Read More ]

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

  Stats & Counter

  Blogupp

  review http://dangrohani.blogspot.com/ on alexa.com

  info

  Metro beritaharian NST utusan

  Buku Tamu